Vochtproblemen?

HSD lost het blijvend voor u op!

Neem contact op!

Vochtproblemen

Hieronder vindt u de meest voorkomende vochtproblemen, en hoe u deze vochtproblemen kunt herkennen:

Vochtplekken en/of vlekken
Doordat er langdurig teveel vocht in uw huis is, kan er achter de bank of kast die tegen de muur aan staat vochtplekken ontstaan, zelfs achter uw gordijnen. Dit vochtprobleem is veelvoorkomend probleem en oogt onschuldig, maar dit vochtprobleem kan uw gezondheid weldegelijk aantasten. Door middel van veel ventileren kan dit vochtprobleem al minder worden.

Beslagen ramen
Beslagen ramen kunnen voorkomen terwijl u aan het koken bent, maar meestal verdwijnt dit vochtprobleem ook snel weer. Er kan ook een permanente hoge luchtvochtigheid zijn, deze verdwijnt niet en komt dan ook meestal in de winter voor doordat het lekker warm is in huis slaat condens op koude vlakken.

Loslatend behang
Loslatend behang kan ook door een vochtprobleem veroorzaakt worden doordat er een te hoge vochtigheid in uw huis aanwezig is of doordat de muren vochtig zijn.

Ongedierte
Een vochtig huis is de ideale plek voor ongedierte zoals bv pissebedden en zilvervisjes. U kunt ze vinden op vochtige plekken, achter plinten, onder vloerbedekking en onderin aanrechtkastjes.Ook door deze vieze beestjes kunt u zien dat u ergens in huis een vochtprobleem of meerdere vochtproblemen heeft.

Schimmels
Schimmels kunnen overal in een nat en vochtig huis voorkomen bijvoorbeeld schimmels op schoenen, schimmels op een kastje tegen de vochtige of natte muur, schimmel achter uw gordijnen of schimmel op uw meubels. Schimmel is ongezond en vies om te zien. Er ontstaat hierdoor ook vaak een muffe lucht in huis. Dit is een vochtprobleem dat u misschien niet direct als een oorzaak van een vochtprobleem zou herkenen.

Zoutuitslag
Een ander vochtprobleem is zoutuitslag. Zoutuitslag lijkt vaak op schimmel, maar dit komt doordat het water van bijvoorbeeld optrekkend vocht niet alleen water bevat maar ook zouten bv nitraten, sulfaten en chloriden.

Loslatend/aangetast stucwerk
Als er veel vocht in uw huis aanwezig is of als er teveel vocht in uw muren zit kan dat op den duur uw stucwerk aantasten en er zelfs afvallen. Dit zijn de typische schade die deze vochtproblemen kunnnen veroorzaken.

Water in de kruipruimte
In veel gebieden in Nederland kampt men met een constante hoge grondwaterstand maar ook veel neerslag in korte tijd kan er water in de kruipruimte komen te staan. Het gevolg van dit vochtprobleem kan zijn rottendevloerbalken, optrekkend vocht in muren, een muffe lucht in huis enzovoorts.

Water in kelder
In oude kelders (veelal gemetselde kelder) kunnen op den duur zwakke plekken ontstaan door de constante hoge waterdruk die de voegen en/of stenen aantast en er water door kan sijpellen. Of door scheuren die vaak worden veroorzaakt door het toegenomen (zwaar) verkeer die door de straat rijdt. Ook in een nieuwe kelder kan water in komen te staan door een slechte of te dunne vloer of door de kimnaad (aansluiting wand-vloer) of door grindnesten in de wand.

gratis advies & informatie aanvragen

Weet u niet zeker wat uw probleem is?

Vul dan hier ook a.u.b. uw gegevens in, en wij bellen u zo snel mogelijk terug.
(* Verplicht)HSD Vochtbestrijding lost ook uw vochtproblemen op.

Vakmanschap, kennis en duurzaamheid!

Met het vertrouwen zoals wij al 30 jaar als familiebedrijf aan onze klanten geven.