Injecteren optrekkend vocht

Optrekkend Vocht, hiermee wordt bedoelt dat grondwater en regenwater optrekt in uw fundering en metselwerk.

Oplossing:
Om van het optrekkend vocht af te komen worden de te behandelen muren geïnjecteerd. HSD Vochtbestrijding injecteert deze muren met een hoogwaardig en door officiële instanties goedgekeurd product. Dit product, dat reageert op water en vocht, wordt in de muur gespoten, onder hoge en-/of lage druk, en op deze manier wordt er na uitharding een ondoordringbare horizontale barrière gevormd. Gegarandeerd tot 30 jaar.

Gebeurd dit ook bij mij?
Dat dit ook bij u kan gebeuren komt omdat steen een poreuze eigenschap heeft. Na verloop van tijd ( dit kan in sommige gevallen jaren duren ) worden bouwmaterialen alsmaar poreuzer (zoals baksteen, zandkalksteen en metselwerk). Hierdoor ontstaat er in de steen een capillaire werking, dit betekent dat de steen zich als een “suikerklontje” volzuigt met water, daar boven liggende stenen nemen dit vocht over en zuigen zich ook vol met water, op deze manier wordt het vocht laag voor laag, hoger en hoger zichtbaar in uw muren.

Wat zijn de gevolgen? En schade?
“Vocht komt overal” deze uitspraak is helaas waar. Het optrekkend vocht wordt door de stenen in uw muur opgenomen, opgezogen en verder getransporteerd naar boven. Omdat het vocht telkens maar weer van onder naar boven word getransporteerd door uw muur, kan er ook steeds meer vocht bijkomen, het proces blijft zich herhalen.

Omdat het vocht kan optrekken in uw muren, kan het doortrekken in de balklaag en de vloer. En dit kan onaangename duurzame gevolgen hebben voor o.a. rottende balken, bol staan van houten vloeren, betonrot, loslaten van stucwerk en behang maar ook schimmel(zwarte plekken) en stank.

Heeft optrekkend vocht ook invloed op mijn gezondheid?
Een te hoge luchtvochtigheid vanaf ca. 65% in een ruimte (gebouw) heeft zonder twijfel enig invloed op de gezondheid die er wonen en/of werken.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Stijve spieren
  • Bronchitis
  • Reuma (of het verergeren ervan)
  • Astma (of het verergeren ervan)

Gezondheid is zeer belangrijk. Daarom is het ook van groot belang om de te hoge luchtvochtigheid terug te brengen tot een leefbaar niveau. Wij raden u aan om bij dit soort van vochtproblemen, te laten beoordelen en meten door een van onze experts, waarna er een oplossing kan worden aangeboden en HSD Vochtbestrijding voor u vakkundig uw vochtproblemen kan oplossen.

Gratis advies & informatie aanvragen?

Wij helpen u graag verder met uw probleem!