Muren impregneren

Doorslaand vocht is een vochtprobleem in de muur afkomstig van regenwater wat door de poreuze muur naar binnen trekt. Doorslaandvocht in de muur kunnen we herkennen aan: vochtplekken op de muur en schimmels, dit vocht komt niet van optrekkend vocht vanuit de grond, bij optrekkend vocht zijn de muren onderaan vochtig, bij doorslaand vocht zijn ook hogerop vochtplekken op de muur te zien.

Natte muren en een lekke kelder zijn soms ook het gevolg van doorslaandvocht, soms staat er ook water in de kelder en ruikt het muf dit komt door dat de kelder lek is en het grondwater door de poreuze en natte muren naar binnen doortrekt. Om doorslaand vocht te voorkomen moeten de natte muren geïmpregneerd worden, de impregneer stopt het doortrekkende vocht en zorgt dat de muren kunnen opdrogen.

De kelder waterdicht maken kan verholpen worden door een kelderafdichting toe te passen, hiervoor zijn verschillende methodes van vochtbestrijding inde handel en kunnen gespecialiseerde bedrijven in vochtbestrijding uw diverse vochtproblemen vakkundig oplossen, en zo zijn uw vochtproblemen voorgoed opgelost en heeft u geen lekke kelder of vochtige en natte muren meer